péntek, szeptember 13

Amikor a Bika torkig van......


Az Aszcendens, és az első ház főként a szülött külső testi megjelenésért, viselkedésért felel, így látják őt a többiek.




A testi adottságok, és az ebből adódó betegség hajlamok ezen a területen keresendők.Hajlamok, hiszen a betegség többnyire akkor jelentkezik, amikor az egészség csorbát szenved, valamilyen oknál fogva kétség kínoz, rosszabb esetben kétségbe esünk.

Profán szóhasználattal élve:  stressz, ami nem használ nekünk...

Ekkor többnyire  az Ascendensünk által jelzett testrész jelez először.

A Kosnak,  ha fő valami miatt a feje, akkor  fájni kezd.
A nyakas, konok Bikának elszorul, vagy begyullad a torka. 
Az Ikrek mindent egyszerre akar csinálni, állandóan izeg - mozog , tesz-vesz (ikerszavak!:-) és emiatt állandó időzavarban van .Neki a vállát nyomják a terhek, és a végtagjaival lehet gondja.
A Ráknak, aki a családjáért aggódhat sokat és feleslegesen, nehezen veszi be a gyomra  neki nem tetsző dolgokat.Gyakran ahelyett, hogy az életében lőre haladna, inkább meghátrál, súlyosabb esettben a gyomra is felfordulhat.
Ha az  Oroszlán büszkesége sérül , a gerince jelezheti számára , hogy sürgősen keressen megoldást az adott helyzetre.
A Szűznek , aki minden helyzetet, pontosan elemez, az emésztésével lehet gond: főleg székrekedési gondja,  puffadásos tünetei lehetnek.Nem tudja megemészteni amit tapasztal, nem tudja a felmerült problémákat elengedni: újra és és újra átrágja a dolgokat, tépelődik. Főleg az lehet a gond, hogy  nem  látja a fától az erdőt, elvész a részletekben.
A Mérleg számára fontos az egyensúly, fontos, hogy mindenki szeresse, és elfogadja, pozitív visszajelzéseket kapjon.Legfőképpen a párjától.Már ha van...Ha ezen a területen problémák jelentkeznek a veséje megbetegszik.Egy kihűlt kapcsolat akár vesekövet is okozhat, ha nem teszik rendbe a felek.
A Skorpió, mindenben apró dolgot érzelmi alapon tesz, mindenhez és mindenkihez érzelmileg kötődik.Nála a nemiszervekkel lehet gond.
A Nyilas, a nagy idealista,  érzékeny pontja a csípő. Ez a testrész mutatja, ha az álmaival a lelkével nincsen valami rendben.
A Bakhoz tartozik a térd.Meg kell tanulnia az alázatot.(Nem az alázatosságot, az más!) Hajlamos arra, hogy céljai érdekében mindent és mindenkit felhasználjon.amennyiben túl magasra tör, a sors térdere kényszerítheti. Megfájdulnak a térdei, kénytelen lesz visszavenni a tempóból.
A Vízöntő testrésze az alsó lábszár a vádli.Gyakran begörcsöl, amennyiben elvakultan, görcsösen ragaszkodik az elveihez.Talán más szempontok is léteznek, át kellene gondolni....
Halak : nála a lábfejek érzékenyek.Ha rossz úton jár, kibicsaklik a bokája, rosszabb esetben el is törik. Rövidebb-hosszabb időre megállni kényszerül, amely kitűnő alkalom arra, hogy elgondolkodjék, hogy tovább... A halaknak ugyanis nincsen lába, nem a szárazföldön él, hanem a vízben (mely az érzelmek szimbóluma) az uszonyai segítségével úszik. Számára az érzelmek, a másik elfogadása jelenti a teljes harmóniát, a helyes utat, és nehézséget okoz a hétköznapi élet gyakorlati dolgainak precíz elvégzése.